Detaljer för Seriematch
Tid:
Lör 2018-05-12 kl 17:00

Motståndare:
Flogsta FC

Plats:
Lötens IP (hemmamatch)

Resultat:
5 - 2 (Vinst)

Kommentar:
Samling 16.00

Skapad av:
PontusJ.


Målskyttar
Ebri (Ebrima Sanneh)
1
Kariim (Mohamed Haybe)
1
MarcusG (Marcus Grönberg)
2
Musse (Mustafe Ismail)
1
Buspoäng
Adde (Andreas Asklöf)
1
Ebri (Ebrima Sanneh)
1
Referat (skrivet av Johan)
Torpedo Kamrat – Flogsta FC

Torpedo Kamrats hemmapremiär lockade inte bara fram en massa anmälningar utan också ett strålande väder och en tryckande försommarvärme så här i mitten på maj. Torpedo, som djungeltelegraferat in Simpa dagen till ära, kunde ställa upp med full trupp som såg ut som följer:

MV – Simpa
Backar – Adde, Pontus, Simon K
Mittfält – Carl, Gustav, Johan, Hugo, Dirk (Avb: Dallas, Mario, Mustafa, Kim)
Anfall – Macke, Ebri (Avb: Karim)

Efter de två inledande matcherna (och bristen på inkasserade poäng i dessa) var nu siktet inställt på ändring – och vilken tid kunde väl vara bättre för detta än en hemmapremiär?! Nu skulle det spelas boll som aldrig förr…

Efter en lättsam uppvärmning blåste domaren igång matchen och Torpedo drog igång med ett bestämt och högt tempo. Ett högt tryck sattes redan direkt på Flogsta FCs försvarslinje som inte fick en lugn stund att rulla boll på. De första minuterna såg otroligt bra ut och bättre skulle det bli. Ett snabbt uppspel på högerkanten letade sig fram till undertecknad som snabbt som ögat slog en boll på en djupt springande Macke. Utan problem sprang han sig ren från sina försvarare och chippade iskallt in matchens första mål i Torpedos favör! En till synes perfekt start för de vitklädda Kamraterna som dock knappt han ställa om innan det var dags för ett nytt mål. Denna gång tyvärr i Torpedokassen. Efter en rörig situation utanför mittfältet letade sig en boll fram till en frenetiskt springande Flogstaspelare som på ett märkligt sätt plötsligt var fri och kunde peta in kvitteringen förbi Simpa.

Detta var en blytung och blixtsnabb kvittering som dock inte alls verkade få Torpederna ur balans. Ett resolut försvarsspel och ett grymt slit från mittfältet skapade ett lugn bland Kamraterna som fortsatte sätta upp bollar mot de evigt springande anfallarna -något som motståndarlagets backlinje inte alls var bekväma med. Detta utnyttjades direkt av en ny-inbytt Karim som smet förbi det stillastående försvaret och snappade upp en långboll från mitten. Efter att ha promenerat in i straffområdet i makligt tak och fintat bort både målvakt (och nästan sig själv) lade han iskallt in 2 – 1 och ledningen var åter tagen.

Detta gav så klart vind i seglen för de redan taggade Kamraterna. Motståndarna började surna till och tappa huvudet och Torpedo fortsatte all rulla runt bollen på hela planen och sätta press på Flogstaspelarna. Vid 30 minuter spelade var det återigen dags för detta att löna sig då Dirk framme på mittfältet stångade till sig bollen och slog ut den igen till Johan på högerkanten. En något kortare långboll mot Macke togs ner och innan den framrusande motståndaren han reagera klippte han in 3 – 1 till Torpedo till en chanslös Flogstamålvakts stora förtvivlan.

Han skulle dock få hämta bollen i nätet en gång till innan halvleken var över. Denna gång var det Musse som för andra matchen i rad skulle in i målprotokollet. Det fina 4 – 1 kom efter en grym raid på motståndarnas planhalva och kröntes med ett långstkott utanför straffområdet som återigen ställde Flogstas målvakt chanslös.
Sammanfattningsvis var detta en riktigt bra första halvlek av Torpedo som kunnat fokusera på sitt spel och lugnt och kontrollerat styra upp anfall efter anfall. Och detta var något som Torpedo skulle fortsätta med i andra halvan av matchen.

Andra halvlek drog igång med ett positivt och piggt Torpedo (trots den tunga värmen). Det såg dock värre ut hos motståndarna som nu mer frekvent började dela ut både sena tacklingar och rada upp efterslängar. Kort efter kort letade sig upp från domarens små fickor och spelavbrotten löste av varandra i en duktig takt. Trots detta försökte Torpederna kämpa vidare med sitt spel.

Det frenetiskt jagande Flogsta hade dessutom, som väntat, börjat pressa på för en reducering men stoppades gång på gång av Torpedos defensiv som fick slita hund i motvinden. Dagens målvakt Simpa höll fokuset uppe och plockade både hörnor och frisparkar en efter en.

Frammåt var det nu tung hos dem vitklädda. Några enstaka Torpedo-anfall var så när på att gå igenom men stoppades inte sällan av motståndare som drog på sig mer eller mindre taktiska kort då Torpeder kapades i frustration på kanterna. Nu gällde det verkligen att hålla huvudet kallt och inte bjuda in dem i matchen - något som kapten Carl verkligen lyckades frammana hos Kamraterna.

Men bjudas, det skulle det.

Med dryga kvarten kvar lyckades Torpedo riva ner en Flogstaspelare i bortre delen av straffområdet och domaren viftade mot straffpunkten. Detta förvaltade motståndarna extremt väl och reducerade till 4 -2.

Det var dock återigen inte ett mål som kunde ta ifrån Torpedo någon kämpaglöd utan ytterligare en växel kunde både hittas och läggas i lagmaskinen. Detta var väldigt behövligt för att få bukt med Flogstas avancemang mot ytterligare reducering. Trots anstormningen lyckades Torpedo repa upp sig från sitt nerpressade läge och börja styra upp passningarna och anfallen och störa motståndarnas spel. Och inget kunde göra det mer än ett mål. Med mindre än 10 minuter kvar var dags för den siste anfallaren att skriva in sig för dagen. Efter ett långt inlägg smiter Kim åt sig bollen och levererar fram bollen till den blixtsnabbe Ebri som smäller in 5 – 2 bakom Flogstas andra målvakt för dagen. Matchen punkterad och årets första seger var bärgad några minuter senare.

En grym kämparglöd och en fantastiskt fokuserad laginsats gjorde detta till en efterlängtad och otroligt fin seger. Nu kör vi vidare på detta!

Vi är fotboll – vi är lag!