Detaljer för Seriematch
Tid:
Sön 2018-09-09 kl 17:00

Motståndare:
Fortitudo

Plats:
Löten (hemmamatch)

Resultat:
5 - 2 (Vinst)

Kommentar:
Samling 16.00

Skapad av:
PontusJ.


Målskyttar
deninho (Dennis F)
3
Johan (Johan Stenninger)
1
MarcusG (Marcus Grönberg)
1
Buspoäng
Dirk (Dirk Maurer)
1
Referat (skrivet av Johan)
Torpedo Kamrat – Fortitudo FC

Årets trevliga derbymotståndare heter Fortitudo och det var dags för lagens andra möte för säsongen. Den första matchen var relativt jämn och slutade lika efter ett sent kvitteringsmål i slutet av Torpedo som nu var taggade att försöka visa vem som bestämde på Löten. Upptakten till derbyt var allt annat än konventionell. Lördagskvällen, tillika kulturnatten, var sen länge inbokad som jobbkväll och 9 starka Torpeder skulle hålla stadens gator bilfria. Som tränare och lagledare infanns dels en viss oro att detta skulle leda till en drös trötta spelare, men också en glädje att det inte var ett långkörar-pass á la Värmlands. Den sistnämnda glädjen byttes även den vid tolvslaget till en lite mer oro då stora delar av arbetarskaran glatt traskade iväg för att även säkra upp Palermo.

Lördagen blev till söndag och oron fick ny fart efter återbud lite här och var i truppen som redan hade många spelare på frånvarolistan. Men så plötsligt plingar det till i telefonen och när konversationerna tystande stod det klart att både Johan H, Ficre, Bengt och Jocke skulle joina truppen som såg ut som följer:

Mattias
Eric, Pontus, Jocke, Johan H
Dirk, Benji, João
Kim, Ficre, Karim, Macke
Johan, Dennis, Bengt

Efter en traditionsenlig uppvärmning inne i hallen klev ett riktigt taggat Torpedo ut på planen. Nu gällde det att kämpa igång och ge järnet direkt. Kapten Benji vann lotten och valde sida. Ett till synas lite oklart beslut då vi både fick solen i ögonen och Fortitudo fick börja med bollen.

Matchen drog igång och taktpinnen snappades direkt upp av ett piggt Kamratgäng. Redan i det första anfallet fick en snabbt springande Macke med sig bollen ut på högerkanten och slog ett mönsterinlägg snett-inåt-bakåt till Dennis inte kunde göra annat är att sätta dit bollen och i den 5:e minuten stod det nu 1 – 0 till Torpedo - vilken drömstart! Detta chockade Fortitudo en aning och Kamraterna tog tillfället i akt att utnyttja detta med en hög press på motståndarnas försvar som inte fick en lugn stund. Efter en hög boll ner (återigen) mot högersidan hamnade undertecknad i en närkamp med en försvarare och lyckades, med en lång tå, peta bollen till Macke någon meter utanför straffområdet. Med en halv pendelrörelse ställde han plötsligt både medspelare, försvar och målvakt med ett lurigt ballongskott som smög in vid vänster stolpe och Torpedo ledde nu med 2 -0 i den 20:e.

Fortitudo, trots den ganska avvaktande inledningen, var dock inte utan chanser men det relativt nykomponerade Torpedoförsvaret, tillsammans med Mattias, motade alla försök på ett utomordentligt sätt. Kamraterna, med en klar nedförsbacke, lyckades bäst med att utnyttja kanterna då det centrala mittfältet var ett slagfält med vilt kämpade spelare från båda lagen. Karim, Ficcre och Kim kunde ses springa fram och tillbaka längst sidlinjerna och i den 35:e minuten var det just Kim som tog med sig bollen längst kanten och bröt in i banan. Som en vessla smet han förbi motståndarna och vrickade snabbt bollen förbi den sista försvararen och friställde Dennis som utökade till 3-0 utan att vackla. Återigen verkade Dennis ha kommit in i ett flow och det dröjde bara några minuter innan det var dags igen. Denna gång var det Dirk som stod för förarbetet.
Efter att ha dragit en 50 meters löpning från egen planhalva med boll ner till straffområdet skickade han in en markpassning på 25 meter mellan både backar och målvakt som återigen bara var att stöta in för en påpassligt fri Dennis och Torpedo ledde nu med 4-0 efter drygt 40 minuter spelade. Återigen jubel och för andra matchen i rad drar Dennis in ett hattrick!

Detta blev en väckaklocka för Fortitudo som nu började lyfta upp sitt spel och jaga reducering innan halvtid. Det vitklädda hemmalaget fäktade dock bort anfallen som kom och Mattias verkade inte ha mycket att bekymra sig över. Men så, bara någon minut innan halvtid ramlade en Fortitudo spelare i straffområdet efter en rörig hörna och domaren pekade på straffpunkten. Deras målspruta, tillika skytteligaledare tog glatt emot bollen och peggade upp. Straffen slogs och Mattias var bara några centimeter ifrån att få fingrarna på den men educeringen var ett faktum och blev det sista som hände i halvleken.

Det kunde konstaterats att Torpedo hade gjort en kanoninsats i första och behövde nu hålla uppe skärpan och det fina spelet i andra. Johan H, som hade gjort en kanondebut fick tyvärr kliva av i halvtid då han kände av en skada i benet och Jocke fick axla backansvaret med hjälp av João resten av matchen.

Båda lagen klev sen ut till andra halvlek och matchtempot drevs upp sakta men säkert i takt med att Fortitudo jagade reduceringsmöjligheter. Oftast sattes de planerna stopp för av dagens back-gigant Eric som totalt hade bommat igen på vänsterkanten och tillsammans med resten av backlinjen skapade dem ett väldigt lugn för hela laget som kunde blicka mer frammåt. Offensivt var Torpedo fortsatt piggt och stressade Fortitudos backlinje som tvingades till svåra beslut som ofta rann ut till inkast. Till Torpedos glädje rörde sig klockan enormt mycket snabbare i andra halvlek och 4-1 lät mer tryggt är den känndes.

Motståndarna gav sig aldrig och någon uppgivenhet kunde man inte skåda hos gästerna som fortsatte trycka på. Även om Torpedos speltempo och kvalitet sjönk markant i andra så dröjde det tills den den 80:e minuten innan det blev riktigt farligt för gästerna igen. En snabb Fortitudospelare petade bollen förbi en sen torpedoförsvarare som oturligt nog rev ner motståndaren. Denna gång var det ingen tvekan om att det var straff och Fortitudo kändes nu otroligt taggade.

Mattias, som nu var sugen på att få revansch, gjorde sig redo för straffen men denna gång visade det sig inte vara Fortitudos skyttekung som la upp bollen. Ett nervöst Kamratgäng höll andan när straffen slogs. En högljudd lättnadens suck kunde höras av samtliga när bollen flög upp mot läktaren på Beckham-manér.

Bollen igång igen och ett lättat Torpedo han knappt hämta sig från staff-dramat när det återigen hettade till utanför eget straffområde. Tyvärr fick nu äntligen Fortitudo utdelning för sitt slit. En rensning av Mattias snappades upp av gästerna och ett väl placerat skott smet förbi försvaret och ställde en skymd Mattias för en ny reducering.

Nu var det bara minuter kvar av matchen och behövde nu kämpa för att hålla i detta sista biten. Krafter kvar fanns i anfallet och bollen skickades gång på gång upp för att få det sista av tiden att försvinna. En av dessa bollar flög ut till Dennis utanför straffområdet som skickade in en hög boll mot motståndarnas målvakt. Nu skulle Benjis sidoval visa sig vara ett bra drag då solen sjunkigt markant och bländade Fortitudos målvakt. Med solen i ögonen förlorade han höjddullen mot Kamraternas kapten och bollen studsade ut till en helt ren (och mycket nöjd) skribent som bara kunde följa Dennis recept och stöda in bollen i den 90:e minuten. Spiken i kistan och resultatet stod sig resten av matchen.

Detta var en kanoninsats i första halvlek av Torpedo som spelade ett enkelt, fokuserat och snabbt spel. Tyvärr går vi ner oss lite i andra halvlek i samma veva som Fortitudo snäpper upp sitt spel en aning. Men överlag en väldigt positiv upplevelse. Riktigt kul med debut för Johan H och en eloge för alla som slet och ställde upp när vi mest behövde det!

Vi är fotboll – vi är lag!