Detaljer för Seriematch
Tid:
Sön 2018-09-30 kl 13:00

Motståndare:
Hagby IK

Plats:
Hagby IP 1 (bortamatch)

Resultat:
1 - 3 (Vinst)

Kommentar:
Samling Ekonomikum 11:30

Skapad av:
PontusJ.


Målskyttar
deninho (Dennis F)
3
Buspoäng
Benji (Benjamin Lang)
1
Carl (Carl Blommé)
1
deninho (Dennis F)
1
GurraE (Gustaf Ehrs)
1
Referat (skrivet av PontusJ.)
HAGBY AWAY

Säsongens sista match, och från det att coach Johan minutrarna efter samlingstid stått på ekonomikums parkering och filosoferat fram ett avancerat bötessystem för framtiden, till att samtliga torpeder, och matchställ, var på plats i bortalagets omklädningsrum på Hagby IP så fanns det tid att reflektera över dagens skådeplats: Träläktare, reklamskyltar, ett klassiskt matchur, en klar höstdag, där temperaturen utanför omklädningsrummet var behagligare än den inuti.

352-an formerades med Matte i mål, Eric, Pontus, Johan Helmersson och Adde i backlinjen, Ficccre, Karim och Hugo på kanterna, Dallas-Carl-Gustaf på det defensiva innermittfältet och de mest offensiva platserna fördelade på Benji, Rasmus, Dennis och Coach-Johan. Torpederna fick lära planens nyckfullhet under uppvärmningen och när matchstart närmade sig och den sociala domaren presenterat sig ställdes kapen Benji inför ett av de stora fotbollsfilosofiska dilemman: Är det bäst att ha vinden med sig i första eller andra halvlek? Den oinvigde kan tro att detta är ett simpelt nollsummespel, men en brinnande polemik höll på att ta fart i laddningsringen innan beslutet delegerades till Benji. Hemmalaget vann dock slantsinglingen och inledde med motvind.

Tidigt stod det klart att närkamp och dueller skulle spela en stor del i dagens match. Torpedo vek inte undan många tum men fick å andra sidan flertalet av frisparkarna emot sig, ett pris som förmodligen var värt att betala. Med intensitet i spelet och vinden med sig var initiativet vårat i första halvlek, ett par tre farliga lägen poppade upp framåt men ganska ofta rann bollarna också iväg i djupet. Strax innan halvtid fick Dennis bollen vid fötterna några meter in på Hagbys planhalva och plockade fram järnsjuan från golfbagen. Likt en svala flöt bollen in i målburen, 1-0 till Torpedo.

I halvtid väcktes en annan av livets stora frågor: Om motståndarnas friläge blåses av för offside, fast den aktiva spelaren var solklart onside, var det då offside? Hade inte domaren blåst igång andra halvlek hade Carl och Adde mycket väl kunnat vara kvar i denna diskussion. Fortsatt kämpande var det dock som skulle gälla för Torpedo

Liksom i den första så var spelet tämligen uppdelat mellan lagdelarna i den andra halvleken. Någon totalfotboll var det inte fråga om utan uppgifterna blev tämligen strikt fördelade: backarna tryckte undan bollen, innermitten vann, tog någon extratouch för att vårda bollen, antingen till yttrarna som förtjänstfullt gnuggade upp och ner (och kanske stod för sina bästa prestationer för säsongen), eller till forwardstrissen som även nu kreerade fram smått och gott. 2-0 skulle också komma, på ett riktigt fifa 96-vis. Adde sulade ett inkast ner mot vänster hörnflagga där Rasmus vred och vände och vände och vred innan han skickade in bollen mot mål där Dennis poppade upp och puttade in bollen. De värsta farligheterna bakåt undveks men trots en tolfte spelare i form av säsongens kanske största bortafölje fick Hagby in en reducering mot slutet av halvleken. En koncentrerad torpedokvart stod på lur, inte minst då Hagby också hade en tolftespelare i form av bollkallen bakom torpedomålet som omöjliggjorde maskning vid de flitigt förekommande insparkarna. En trettonde motspelare i form av motvinden gjorde livet svårt och de torpeder som inte sket på sig när en frispark visslade förbi målet gjorde det garanterat när Johan ”mr Freeze” Helmersson redde ut en tilltrasslad situation genom att Kurre Hamrin-dribbla bort bollen på egen mållinje, jag kallsvettas fortfarande, bara av bara minnet. Match- och säsongskistan spikades dock igen när Torpedo arbetade upp bollen i plan, ännu en gång till Dennis som plockade fram drivern och tryckte bollen mot motståndarkassen. Lagom till mållinjen så sjönk bollen ner under ribban, 3-1 och en trevlig resa de sista minutrarna. Källarbackens jordgubbsdryck flödade i omklädningsrummet medan segersången skrålades och trötta, belåtna, torpeder välförtjänt kunde styra skutan hemåt med tre poäng i kistan.

VI ÄR FOTBOLL – VI ÄR LAG!